Spel industrings nerfall.

Varför skjuter sig spelföretagen sig själva i foten med ett hagel gevär?

Först blizzard, sen Nintendo och nu EA med sitt nya battelfeald 3, man undrar vad spelvärden håller på att ta vägen.

Blizzards diablo3 har blivigt uppshutet för många olika anledningar och sen kommer det ut information om att det ska ha ett internet butik via spelet där du kan köpa vapen till dina gubbar för riktiga pengar och inte ska du kunna spela om du inte har internet. Inte nog med att vi ska lägga ut massa pengar för att först köpa spelet utan sen ska dom dra mer pengar ut ur än för att få så stor vinst som möjligt.

Och nintendo förlorat massor av pengar då deras nya Nintendo DS3D inte sålde så bra när den först släptes vilket gör nu att dom ska släppa en helt ny IGEN. Men nintendo hur många spel finns det? när 3DS släptes fanns det 5st totalt, vad tror ni drar ner eran konsol, det finns ju inga spel att spela. Inte nog med det, deras nintendo shopp dom skaffat så man ska kunna köpa spel över intet ser ut som dom tagit grafiken från en Gamal GB och gjort om, jag börjar bli lite orolig för nintendo när man ser hur bra grafiken är i dagens mobiler eller psp, hur preoriterar dom? ska dom bara komma ut med nya konsoler hella tiden? som den här nintendo wii2? (mins inte vad den skulle heta) jag vill inte sitta med en stor jävla ritplatta i handen när jag spelar, man ska ju spela med tv. Ne jag undrar just vad nintendo planerar, när kommer alla spel? Om tur är har dom några undan gömda spel som ska komma ut har jag hört, som luige’s manshon på DS och något nytt mario spel, ska bli intresant att se, och zelda skyword svord.

Sen kommer EA games med en artikel i tidningen om att deras “stem” variant kallad origin som man ska kunna köpa spel från scanar datorn och sparar data, och om du inte godkänner detta kan du inte spela battelfeld3? Inte nog med att spelet ska kosta runt 500-700kr nu för tiden så kan man inte sitta hemma och känna sig trygg utan man ska vara övervakad också?

Ne nu får ni nog dra er i kragen lite, var är dom där spel utväklarna som tänkte på spel glädjen och inte bara vinsten ur sina spel. Jag undrar igentligen på hur mycket det kostar att göra ett spel att sälja, ska det verkligen vara så dyrt att 1 spel nästan kostar som en ny spelkonsol och att man ska känna sig besviken på att spelet bara räcker i 6timmar och sen är man klar eller att man kan vara spel online mot okända människor och inte på samma skärm längre… Jag undrar när förlorade spelet sitt värde och blev uppslukat av denna girighet av pengar.

Jag önskar att man kom tillbaks till den tiden då man önskade sig ett N64 och alla roliga spel, när sega var den stora konkurrenten och spel värden inte var korrupt med girighet utan mara spel företagen kämpade med att få ut sina spel då glöden att skapa ett spel var den största drivkraften och inte att känna så mycket pengar som möjligt.

Vart tog spel glädjen vägen?
*en ledsen tjej som önskar spelen hade kvar sin stjäl*

 

Comments

No comments so far.

Leave a Reply

 
(will not be published)
 
 
Comment
 
 

 

Achievement

Loot

Gear